Wie ben ik

Indie van Lieshout, december 2017. Bron: dhr. I. van Lieshout.

” Rechtenstudent met een specifieke voorkeur voor het privaatrecht en met name interesse in de rechtsgebieden ondernemingsrecht, goederen- en insolventierecht, arbeidsrecht en personen- en familierecht. Kijkt verder dan de kaders van zijn studie om meer kennis en ervaring op te doen. Besteedt zijn vrije tijd aan historisch onderzoek, vormgeving en verdieping in de rechtswetenschap. Is altijd beschikbaar voor deelname aan interessante historische en juridische projecten. ”

Mijn naam is Indie van Lieshout. Geboren en getogen in Tilburg in een echte Brabantse familie. Momenteel studeer ik Bachelor of Laws aan de Juridische Hogeschool in Tilburg, om later nog een premaster en master aan Tilburg University te doen. Ik heb een grote interesse in de rechtswetenschap, maar mijn voorkeur ligt specifiek bij het privaatrecht. Ik houd me graag bezig met de rechtsgebieden arbeidsrecht, personen- en familierecht, ondernemingsrecht en goederen- en insolventierecht.

Wanneer ik niet met mijn studie bezig ben, besteed ik mijn tijd onder andere aan historisch onderzoek en aan vormgeving. Ik ben al zes jaar actief bezig met stamboomonderzoek, dus kan ik mijzelf met recht een gevorderde noemen binnen de wereld van familiegeschiedenis. Een expert ben ik natuurlijk niet, er valt immers nog genoeg te leren. Ik doe voornamelijk onderzoek naar de families van mijn betovergrootouders en ook doe ik onderzoek naar de verhalen achter het leven van mijn voorouders.

Een onderdeel van het doen van historisch onderzoek is inmiddels ook juridisch onderzoek. Daarbij valt te denken aan diverse facetten van het recht en de juridische wereld: notariële akten, rechterlijke uitspraken, gevangenneming, vergunningen. Het leuke voor mij is dat het doen van historisch juridisch onderzoek twee van mijn grote interessegebieden combineert: de rechts- en geschiedwetenschap.

Buiten de juridische en geschiedkundige wereld houd ik me nog met diverse dingen bezig. Zo besteed ik regelmatig tijd aan vormgeving en webdesign. Andere mensen help ik met hun computer of met het maken van een website, vormgeving, huisstijl, of logo. Daarnaast heb ik nog diverse bezigheden: tekenen, fietsen, de natuur in, cultuur opdoen, architectuur, fotografie en kleding.

Werkervaring
– Notariskantoor Theunissen
Student-stagiair ondernemingsrecht en vastgoed (2019)
– De Voort Advocaten | Mediators
Student-secretariaatsmedewerker ondernemingsrecht en insolventierecht (2017-2018)

Opleidingen en cursussen
– Juridische Hogeschool (2020): Bachelor of Laws
– Open Universiteit (2014): Cursus stamboomonderzoek
– Codecademy (2014): Cursus basisbeginselen HTML
– Codecademy (2014): Cursus basisbeginselen CSS

Specialismen
– Stamboomonderzoek in Nederland
– Stamboomonderzoek in België
– Stamboomonderzoek in Duitsland
– Juridisch-historisch onderzoek in Nederland

Interessegebieden
– Historisch, genealogisch en juridisch onderzoek
– Ondernemingsrecht, goederen- en insolventierecht, arbeidsrecht en personen- en familierecht
– Vormgeving, webdesign, fotografie, kleding en geschiedenis

Nevenactiviteiten
– Projectleider bij Baroniesche Bevolking (2015)
– Vrijwilliger woonzorgcentrum bij De Bijsterstede (2014-2017)