Wie ben ik

Indie van Lieshout, juni 2018.

Een breed geïnteresseerde en ontwikkelde jurist, amateurhistoricus en technicus met tal van andere kwaliteiten en interesses. Ik ben altijd geïnteresseerd in een gesprek om te kijken wat ik voor een ander kan betekenen, voor welk project of onderwerp dan ook. Spreek mij aan en doe mij een interessant voorstel of verzoek!

Mijn naam is Indie van Lieshout. Geboren en getogen in Tilburg in een echte Brabantse familie. Momenteel studeer ik Bachelor of Laws aan de Juridische Hogeschool in Tilburg, om later nog een premaster en master aan Tilburg University te doen. Ik heb een grote interesse in de rechtswetenschap, maar mijn voorkeur ligt specifiek bij het privaatrecht. Ik houd me graag bezig met de rechtsgebieden arbeidsrecht, personen- en familierecht, ondernemingsrecht en goederen- en insolventierecht.

Wanneer ik niet met mijn studie bezig ben, besteed ik mijn tijd onder andere aan historisch onderzoek en aan vormgeving. Ik ben inmiddels meer dan zes jaar actief bezig met onderzoek naar mijn familiehistorie, dus ik kan mijzelf met recht een gevorderde noemen binnen de wereld van familiegeschiedenis. Een expert ben ik overigens niet, er valt immers nog genoeg te leren. Ik doe voornamelijk onderzoek naar de families van mijn betovergrootouders en daarnaast ga ik op zoek naar de verhalen achter de levens van mijn voorouders.

Een onderdeel van het doen van historisch onderzoek is voor mij inmiddels ook juridisch onderzoek. Daarbij valt te denken aan de diverse facetten van het recht en de juridische wereld: notariële akten, rechterlijke uitspraken, gevangenneming, vergunningen, kadastraal onderzoek. Wat het voor mij zo leuk maakt is dat het doen van historisch juridisch onderzoek twee van mijn grote interessegebieden combineert: de rechts- en geschiedwetenschap.

Buiten de juridische en geschiedkundige wereld houd ik me nog met diverse andere dingen bezig. Zo besteed ik regelmatig tijd aan vormgeving en webdesign. Andere mensen help ik graag met hun computer of met het maken van een website, vormgeving, huisstijl, of logo. Daarnaast heb ik nog diverse bezigheden en interesses: tekenen, fietsen, de natuur in, cultuur opdoen, architectuur, fotografie en kleding.