Wie ben ik?

Indie van Lieshout, december 2017. Bron: dhr. I. van Lieshout.

Mijn naam is Indie van Lieshout. Wie ik ben? In het dagelijks leven student aan de Juridische Hogeschool in Tilburg en ook met name mezelf. Buiten dat alles ben ik vooral actief met onderzoek, vormgeven en heb ik een interesse voor rechten, ik studeer natuurlijk niet voor niets rechten. Kom mij maar vervelen met een leuke casus, ik zit klaar!

Wat voor onderzoek doe ik dan? Voornamelijk historisch onderzoek, alhoewel ik me graag óveral in verdiep. Ik ben onder andere bezig met onderzoek naar mijn familiegeschiedenis, zo schrijf ik van een groot aantal voorouders een biografie.

Verder doe ik ook op kleinschalig niveau onderzoek naar meer heemkundige zaken: hoe zat een stad of dorp in elkaar, wie had de leiding, welke beroepen waren er en hoe kan je je het beste een voorstelling maken van het dagelijkse leven toendertijd. Ook is het altijd weer boeiend om de historie van iemand anders uit te pluizen, het draait tenslotte niet enkel om jezelf in deze wereld.

Naast dat alles besteed ik ook nog graag tijd aan vormgeving. Wat kan een goed bedrijf of een goed werkstuk nou voorstellen zonder enige stijl? Het is juist het uiterlijk dat mensen zullen herinneren. Hier houd ik mij dus ook mee bezig. Ik maak websites op basis van WordPress, hoewel ik ook verstand heb van HTML en CSS en daarnaast is het ontwerpen van logo’s en graphics ook een favoriete bezigheid. Geïnteresseerd? Kijk dan verder op mijn website – welkom!

Opleidingen en cursussen
– Juridische Hogeschool (2020): Bachelor of Laws
– Open Universiteit (2014): Cursus stamboomonderzoek
– Codecademy (2014): Cursus basisbeginselen HTML
– Codecademy (2014): Cursus basisbeginselen CSS

Specialismen
– Stamboomonderzoek in Nederland
– Stamboomonderzoek in België
– Stamboomonderzoek in Duitsland
– Juridisch-historisch onderzoek in Nederland

Interessegebieden
– Historisch, genealogisch en juridisch onderzoek
– Ondernemingsrecht, goederen- en insolventierecht, arbeidsrecht en personen- enfamilierecht
– Vormgeving, webdesign, fotografie, kleding en geschiedenis

Nevenactiviteiten
– Projectleider Baroniesche Bevolking (2015)
– Vrijwilliger woonzorgcentrum De Bijsterstede (2014-2017)